راه های درمان اعتیاد

اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری مهلک و کشنده به شمار می آید که رهایی از آن کار بسیار طاقت فرسایی می باشد.فرد معتاد با تزریق این سم کشنده به بدن خود مدت کوتاهی حال خوبی را تجربه می کند و به محض نرسیدن این سم به بدن به اصطلاح به حالت خماری دچار می شود.ترک فرد معتاد به آسانی و به یکباره امکان پذیر نمی باشد و اراده ی شخص معتاد در این امر بسیار مهم می باشد.

راه های درمان اعتیاد

اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری مهلک و کشنده به شمار می آید که رهایی از آن کار بسیار طاقت فرسایی می باشد.فرد معتاد با تزریق این سم کشنده به بدن خود مدت کوتاهی حال خوبی را تجربه می کند و به محض نرسیدن این سم به بدن به اصطلاح به حالت خماری دچار می شود.ترک فرد معتاد به آسانی و به یکباره امکان پذیر نمی باشد و اراده ی شخص معتاد در این امر بسیار مهم می باشد.
چنانچه فرد معتاد از اراده ی بالایی برای ترک برخوردار نباشد در روند ترک چنانچه با مواد مخدر در ارتباط باشد،دوباره با دیدن آن وسوسه شده و به راحتی به سمت آن کشیده می شود و روند درمان را نیمه کاره رها می سازد.
از این رو برای ترک معتادین ابتدا باید آنها را از هرگونه فضای تنش زای اعتیاد و مواد دورساخت و هیچ گزینه ی وسوسه سازی نباید در اختیار آنها قرار گیرد.نباید فراموش کرد که فرد بیمار قطعا یک بیمار به اعتیاد به شمار می آید و درمان آن به تنهایی از طرف خود شخص معتاد امکان پذیر نمی باشد.
برای ترک شخص معتاد حتما باید آنهارا در مراکز ترک اعتیادبستری نمود و طبق دوره ی درمانی که در آنجا سپری می نمایند،زیر نظر پزشک متخصص به این امر مبادرت ورزند.
فراموش نکنید که بیماری اعتیاد درمان پذیر است ولی باید حوصله و صبر بسیاری را به خرج داد،یادمان نرود که همچنان که این سم مهلک به تدریج وارد بدن شخص می شود و شخص را وابسته می سازد،به تدریج نیز باید از بدن شخص معتاد خارج شود تا از وابستگی رها یابد،لذا این مسیر،مسیری بسیار طولانی و طاقت فرسا می باشد به شرط اراده شخص معتاد و صبر و تحمل اطرافیان آن.
 
 
یکی از مواردی که خیلی می تواند به شخص معتاد برای ترک کمک نماید،حمایت بیشمار خانواده از شخص معتاد می باشد،خصوصا حمایت عاطفی حرف اول را در این زمینه می زند.اگر خانواده با محبت و حمایت با شخص معتاد صحبت نمایند و به او بگویند که اعتیاد یک بیماری غیر قابل درمان نیست و قابل درمان است و او حتما با اراده از این مهلکه بیرون می رود،شخص معتاد احساس آرامش و امنیت بیشتری می کند و برای اعتیاد همکاری بیشتری می نماید.
 
روش های ترک اعتیاد:
 
اولین روش درمان معتادین،روش تدریجی ترک اعتیاد می باشد.در این روش شخص معتاد زیر نظر روانشناس با اراده قوی هر روز به صورت تدریجی از مواد مخدر مصرفی خود  طبق برنامه منظم کم می کند و از داروهای تجویزی پزشک خود نیز بهره مند می شود.این داروها که توسط روانشناس مربوطه تجویز می شود،داروهایی است که به شخص معتاد کمک می کند که کم کم وابستگی روحی و جسمی خود را به مواد مخدر از دست بدهد و فعالیت های طبیعی زندگی خود را از سر بگیرد.
 
روش دیگر ترک اعتیاد،ترک اعتیاد تحت نظر پزشک و به صورت سرپایی می باشد.در این روش بیمار تحت نظر پزشک با توجه به نوع مواد مخدری که استفاده می نماید از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده می نماید ،لازم به ذکر است که به هیچ وجه شخص معتاد نباید از مواد مخدر استفاده نماید،داروهایی که پزشک تجویز می نماید،اثراتی شبیه به مواد مخدر مصرفی شخص معتاد دارد،در این روش درمانی بیمار باید چند روزی در منزل استراحت نماید و سپس به فعالیت بپردازد.
 
روش دیگر ترک اعتیاد،بستری شدن در بیمارستان همراه با داروهای ترک اعتیاد می باشد.
در این روش شخص معتاد با بستری شدن در بیمارستان،تحت نظر دکتر خود به ترک می پردازد و از مزایای بستری شدن در بیمارستان این است که شخص بیمار تحت نظر و مراقبت پزشک خود و پرستاران با مراقبت آنها به ترک می پردازد و از مواد مخدر دور می باشد و مواد وسوسه انگیز در اختیار او قرار نمی گیرد و در صورتی که حال او بد شود،به راحتی پرستاران و پزشکان بر بالین او حاضر می شوند و بر روند درمانی او نظارت کامل دارند.
 
روش دیگر ترک اعتیاد،روش سم زدایی می باشد.
پیشرفته ترین و آخرین شیوه درمان ترک معتادین استفاده از روش سم زدایی می باشد.در این شیوه از درمان،بیمار را بیهوش کرده و در بدن آن با توجه به نوع مواد مخدر مصرفی و زمان آن،سم زدایی به عمل می آورند و شخص معتاد پس از به هوش آمدن علایم جسمی ناشی از ترک را ندارد،روند درمان پس آز سم زدایی به دست مشاور و روانشناس سپرده می شود که با توجه به مطالعه دقیق بر روی بیمار شروع به درمان روحی و جسمی شخص معتاد می نماید.داروهای به کار رفته در این مرحله داروهای ضد اعتیاد و وداروهای اساسی برای درمان حالات روحی و جسمی شخص بیمار می باشد.
 
روش سم زدایی باید دربیمارستان و زیر نظر پزشکان و روانشناسان متخصص انجام پذیرد،لازم است که شخص معتاد بعد از انجام مرحله سم زدایی چند روز را در بیمارستان بستری باشد و هنگامی از تمام جوانب روحی و جسمی مورد بررسی قرار گرفت،طبق نظر و تشخیص پزشک متخصص از بیمارستان مرخص شود
 
یکی از نکات بسیار مهم در روش سم زدایی این است که شخص بیمار پس از ترخیص از بیمارستان باید داروهایی را که پزشک تجویز کرده را طبق دستور مصرف نماید و از آن سرپیچی نکند.لازم به ذکر است که بدانید روش سم زدایی هیچ گونه خطری را در پی ندارد.
مطالب مرتبط

    [{article_score_num} :1
    [{article_score} :9 از 10]
    {article_score_pls} :

    تصاویر این صفحه
    تنظیمات

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    1 + 3 = ?